Het zal nooit meer hetzelfde zijn | Event 27 januari 2017
16471
page,page-id-16471,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Event Megaflex 27 januari 2017

Megaflex introduceert nieuwe digitale drukpers HP Indigo 8000 

 

Op 27 januari introduceerde Megaflex in Bladel de HP Indigo 8000, een nieuwe digitale drukpers van Hewlett-Packard: dé revolutie in packaging- en labelprinting. De pers heeft de grootste printkwaliteit die er in de markt beschikbaar is Megaflex beschikt over de enige ervan in de Benelux. De producent van bedrukte en blanco etiketten introduceerde de digitale drukpers tijdens een feestelijk event, gepresenteerd door televisiepersoonlijkheid Helga van Leur. De hoogstaande technische mogelijkheden van de HP Indigo 8000 zijn een gegeven, maar het zijn vooral de kansen die er liggen op het gebied van marketing, sales, packaging-design en business development die deze Benelux-introductie interessant maakt en die talloze professionals uit deze branches aantrok.


Razendsnel en hoogst creatief inspelen op trends
Eén van de belangrijkste wapenfeiten van de drukpers is dat hij (dankzij de revolutionaire HP-Mosaic-technologie) in één run en uit één ontwerp duizenden tot miljoenen verpakkingsetiketten kan printen waarvan geen twee er hetzelfde uitzien. Dit maakt het mogelijk om razendsnel –  de pers loopt 80 meter per minuut –  en uiterst creatief uiting te geven aan acties en in te spelen op trends en actuele gebeurtenissen. Producenten kunnen op unieke wijze consumenten verrassen, aanhaken op wat er ‘nu’ leeft en volledige aansluiting vinden bij de belevingswereld van klanten. De unieke verpakkingen in het winkelschap krijgen zodoende een enorme stopkracht. Met deze introductie praat Megaflex dus niet (alleen) over productie, maar vooral over inspiratie, marketing en design.


Sprekende voorbeelden en succesverhalen
Erik van Sloten, Business Development Manager Labels EMEA van Hewlett-Packard, was overgekomen van zijn standplaats Barcelona om een lezing te geven over de veranderende markt, de kansen die er zijn en hoe producenten die kunnen grijpen met behulp van de HP Indigo 8000. Hoe de Mosaic-technologie hierop van invloed is, maakte Hadar Peled Vaismann duidelijk. Zij is Creative Manager HP Indigo bij Hewlett-Packard in Israël en was speciaal voor deze gelegenheid overgevlogen. In andere delen van de wereld boeken A-producenten grote successen met de HP Indigo 8000 en Mosaic. Zo toonde Hadar onder andere hoe Coca-Cola haar omzet opstuwde door twee miljoen unieke cola light-flesjes in de schappen te brengen en dat consumenten bereid waren vier keer de prijs voor een pak Oreo-koekjes te betalen toen zij via een webapplicatie hun persoonlijke ontwerp en boodschap erop konden laten drukken en bezorgen. “Consumenten worden elke dag met honderden marketingboodschappen geconfronteerd en negeren deze. Het enige wat ze niet kunnen negeren, zijn de verpakkingen van de producten die ze nodig hebben. Producten laten een kans tot persoonlijke merkbeleving liggen als ze hiervan niet op creatieve wijze gebruikmaken!” 

 

Investeren in duurzaamheid
De aanwezigen konden met eigen ogen honderden toepassingen en voorbeelden zien van de unieke productontwerpen tijdens een speciaal ingerichte inspiratietentoonstelling. En dat werken met de HP Indigo 8000 ook een duurzame beslissing is, onderschreef Helga van Leur in haar lezing. “We hebben maar één aarde en we zijn met steeds meer mensen en willen steeds meer. Digitaal printen is energiezuinig, het water wordt gerecycled, de koelsystemen zijn ‘groen’, geen drukplaten, geen cilinders en een minimale afvalproductie. Deze nieuwe digitale drukpers hier bij Megaflex, maar ook de bestaande die zij heeft, dragen bij aan een duurzame wereld. Ik word hier heel blij van!”


Vertrouwen van A-producenten
De onthulling van de HP Indigo 8000 werd gedaan door Jan van Limpt, algemeen directeur van Megaflex en zijn zoon Bart, tevens directeur. Daarin bijgestaan door Jan’s echtgenote Kitty, zijn dochters Daniëlle en Susanne en uiteraard door Helga van Leur. Jan van Limpt: “Wij zijn zo trots! Ruim 20 jaar geleden begonnen wij als familiebedrijf in een klein pand met een paar persen en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met 35 geweldige medewerkers dat het vertrouwen heeft van talloze gewaardeerde A-producenten in binnen- en buitenland. En nu staat in ons bedrijf de enige HP Indigo 8000 van de Benelux! Wij kunnen niet wachten om onze klanten nóg meer van dienst te zijn.” Om deze nieuwe digitale pers bij te kunnen houden, heeft Megaflex ook in nieuwe afwerklijnen geïnvesteerd: twee ABG-digicon afwerklijnen, met gepatenteerde ‘fast track’ stansmodules. Deze afwerklijnen kunnen etiketten verwerken met een snelheid van 150 meter per minuut.

logo

NEXT LEVEL PACKAGING

De sprekers

Een stap de toekomst in

In de 15e eeuw drukte Johann Gutenberg voor het eerst een boek. In de 19e eeuw werd het eerste telefoongesprek gevoerd en onze (groot)ouders zaten 68 jaar geleden voor het eerst voor de televisie. Sinds dit soort uitvindingen is het leven nooit meer hetzelfde geweest. Velen waren op 27 januari getuige van een nieuwe revolutie! Stapt u ook met ons de toekomst in?